Tooršokolaad

Viimaks ometi jõudsin ka ise selleni, et teen kodus šokolaadi. Nagu paljud inimesed, kippusin arvama, et šokolaaditegu on mingi jube mökerdamine ja koostisainetega mängimine. Ometigi, olen ise sadu komme keetnud ja muude väiksemate asjadega mänginud. Alates veebruarist olen jälle šokolaadikommide lainel. Need pole küll tooršokolaad, sest nende tegemine sisaldab poešokolaadi sulatamist, mõne salajase komponendiga segamist ja siis vormi valamist. Siiski, tundub, et asjade loomulik jätk oli tooršokolaad. Eriti pärast seda, kui õppisin jaanuaris halvaateo ära. Imede ime, see nõuab vaid seemnete või pähklite purustamist ja mee lisamist. Muidugi on ka keerulisemaid retsepte, aga mul töötab see valem. Seesamiseemnetega läheb kõige paremini. Seemned kohviveskist läbi ja maitseks-“liimiks” natuke mett juurde. Kuna seemnetes on juba rasva palju, siis aitab nende purustamine ka seda vabastada ja toimib siduva vahendina. Ja ega šokolaadigi jaoks pole enamat kui 3 komponenti vaja. Ses suhtes, lihtne!

Kogused on, nagu ikka, meelevaldsed, kuna minu köögis valmivad paljud road “tunde järgi”. Igatahes, šokolaaditegu alustan rasvaine sulatamisega. Hetkel kasutan kookosõli (toatemperatuuril tahkes olekus), kuna kakaovõid ei õnnestunud saada. Tõsi, kalli hinnaga saab igast ökopoest kakaovõid, aga ma hoian praegu silma peale Suhkrukunsti kakaovõil. Kiire internetiotsing tuvastas, et just sealt saab kõige mõistlikuma hinnaga. Minu kookosõli on pärit aga Umamist. Tean-tean, kookosõli kohta levib igasugu jutte, aga mina olen otsustanud neid heamaigulisi uskuda. Rasvainele lisan kuhjaga kakaopulbrit, seda mõru ja suhkruvaba. Siin tuleb jälle mängu mõiste “maitse asi” ehk lisada tuleb nii palju, kui tumeda šokolaadi isu parasjagu on. Ja lõpuks tuleb magustaja. Hetkel olen teinud mee ja suhkruga ning pean tõdema, et suhkur ei taha väga hästi lahustuda. Segan, segan, aga ikka on kristallid. Eks mõne siirupiga või tõepoolest meega ole pisut lihtsam. Plaanis on ka looduslik suhkruasendaja stevia ära proovida. Kui kõik kokku möksitud, kallan vormidesse. Suhkrukunsti poodi külastades hankisin nunnud kiisudega vormid ja ka sellised vormid, millega saab ise šokolaaditahvleid teha. “Nagu päris!” õhkaksid mõned. Ma ei õhka. Sest ei ole “nagu”, ongi “päris”. Olen vormidesse lisanud ka pähkleid, suhkrustatud ingverit (ise tegin!) ja kuivatatud jõhvikaid. See mõrum maitse on mulle niivõrd meeldima hakanud, et hetkelgi ootab külmkapis uus laar oma šokolaadi. Isu oli lihtsalt nii suur! Kuna šokolaadi kaob nii kiirelt, siis pilte veel pole …

Advertisements

14 responses to “Tooršokolaad

  1. Hi, this weekend is good iin support of me, because thks time i am reading this fantastic educational piece of writing
    here at my residence.

  2. Greetings frrom Colorado! I’m bored to death at
    work sso I decided tto check out your site on my
    iphone during lunch break. I love the knowledge you provide here
    and can’t wait to take a look when I get home.
    I’m amazed at how fast your blog loaded on my phone .. I’m noot even using WIFI, just 3G ..
    Anyhow, ver good blog!

  3. I enjoy what you guys tend to be up too. Such clever work
    and exposure! Keepp up thee good works guys I’ve you
    guys tto my blogroll.

  4. Somebody essentially lend a hand to maoe severely articles I would state.

    That is the first time I frequented your website page and thus far?
    I amazed with thee analysis you made to make this particular submit incredible.
    Excellent activity!

  5. I amm sure this piece of writing has touched all the
    internet users, its eally really good article on building up new blog.

  6. Hi there to all, as I am truly keen of reading thijs blog’s post to
    be updated on a regular basis. It carries good material.

  7. Hello, after reading this aamazing piece of writing i am too cheerful tto hare my experience here
    with mates.

  8. Ievery time spent mmy half an hour to read this web site’s artcles or reviees everyday along with a mug of coffee.

  9. Simply want to say your article is as surprising. The
    clearness in youjr post is just great and i couild assume you are an expert on this subject.
    Fine with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post.
    Thanks a million andd please carry on the rewarding work.

  10. Wonderful goods from you, man. I’veunderstand your stuff previous to and you aare just too fantastic.
    I really like what you’ve acquired here, really lkke what you are
    stating and the way in which you say it. You make it entertaining
    and you still take care of to keep it smart. I cant wait to read far more from you.
    Thhis is really a wonderful site.

  11. Thanks for finally talking about >Tooršokolaad | Egoismus Siljaismus <Liked it!

  12. Appreciating the time and effort you put into your blog and detailed information you offer.

    It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t
    the same unwanted rhashed material. Great read!
    I’ve saved youur site and I’m adding your RSS
    feeds to my Google account.

  13. I like the valuable information you provide to your articles.
    I will bookmark your blog and check again here regularly.
    I am slightly sure I’ll learn plenty of new stuff proper here!
    Best of luck for the following!

  14. Hi there, I ddo think your web site could possibly be having interbet browser compatibility problems.
    Whenever I look at your website in Safari, it looks fine however, if opening in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues.
    I just wanted to provide you with a quick heads up! Other than that, wonderful site!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s