Vürtsikas kohupiimakook kõrvitsa, ingveri ja tšilliga

IMG_4020

Põhi:

  • 100 g toasooja võid
  • 3 dl odrajahu (kasutasin Kaarli talukauba täistera odrajahu)
  • 50 g suhkrut

Haki või väiksemateks tükkideks ja näpi odrajahu ja suhkruga taignaks. Võid kasutada ka köögikombaini. Suru põhi lahtikäivasse tordivormi.

Sisu:

  • 400 g kohupiima
  • 300 g hapukoort
  • 2 muna
  • 5-6 spl mett
  • kõrvitsapüreed
  • 1 tl jahvatatud ingverit
  • 1 tšillikaun

Klopi munad lahti ja lisa kõik ülejäänud täidiseained. Tšilli on soovituslik võimalikult pisikesteks tükkideks hakkida. Mina kasutan sellistel puhkudel köögikääre. Sega ained hoolikalt läbi ja kalla vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus nii tunnike, kuni kohupiim on ilus kuldne.

Kaunistus: 

  • 50 g šokolaadi
  • maasikaid

Tõtt-öelda tekkisid maasikad koogile poolkogemata. Kook oli juba laual ja seal oli ka kausitäis maasikaid, mis üks külaline kaasa tõi. Teisi külalisi oodates tekkis idee, et paneks maasikad ka koogile ja juurde panin ka sulatatud šokolaadi. Nii see kook ilusaks muutuski.

IMG_4032

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s