Vürtsikas kohupiimakook kõrvitsa, ingveri ja tšilliga

IMG_4020

Põhi:

  • 100 g toasooja võid
  • 3 dl odrajahu (kasutasin Kaarli talukauba täistera odrajahu)
  • 50 g suhkrut

Haki või väiksemateks tükkideks ja näpi odrajahu ja suhkruga taignaks. Võid kasutada ka köögikombaini. Suru põhi lahtikäivasse tordivormi.

Sisu:

  • 400 g kohupiima
  • 300 g hapukoort
  • 2 muna
  • 5-6 spl mett
  • kõrvitsapüreed
  • 1 tl jahvatatud ingverit
  • 1 tšillikaun

Klopi munad lahti ja lisa kõik ülejäänud täidiseained. Tšilli on soovituslik võimalikult pisikesteks tükkideks hakkida. Mina kasutan sellistel puhkudel köögikääre. Sega ained hoolikalt läbi ja kalla vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus nii tunnike, kuni kohupiim on ilus kuldne.

Kaunistus: 

  • 50 g šokolaadi
  • maasikaid

Tõtt-öelda tekkisid maasikad koogile poolkogemata. Kook oli juba laual ja seal oli ka kausitäis maasikaid, mis üks külaline kaasa tõi. Teisi külalisi oodates tekkis idee, et paneks maasikad ka koogile ja juurde panin ka sulatatud šokolaadi. Nii see kook ilusaks muutuski.

IMG_4032

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s