Kõrval

Vabariigi aastapäeva kook

Tahtsin teha midagi rahvuslikku ja samas võimalikult eestimaisest ja naturaalsest toorainest. Rukkijahu põhja, hea kohupiim peale ja natuke veel kamapuru ning oligi valmis!

IMG_3809

Põhi:

  • 200 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 1 muna
  • rukkijahu

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa edasi vahustades muna. Lisa taignasse rukkijahu ja sega hoolikalt läbi. Kata suure vormi (mul oli enam-vähem plaadisuurune) põhi küpsetuspaberiga ja pane sinna põhjataigen. Pane täidise valmistamise ajaks külma.

Täidis:

  • 3 muna
  • 200 g kohupiima (Otto 8% Ricotta)
  • 2 dl hapukoort
  • 500 g kohupiimakreemi (Saidafarmi magus kohupiim)
  • 100 g suhkrut
  • 2 sl kakaopulbrit
  • šokolaadi

Klopi munad kergelt suhkruga lahti, lisa kohupiim, hapukoor ja kohupiimakreem ning kakaopulber. Sega korralikult. Kalla täidis põhja peale vormi ja haki sisse šokolaad.

Kate:

  • 1 dl kamajahu
  • suhkrut
  • 50 g võid

Sega katteained kokku, et moodustuks puru. Pudista koogile. Küpseta 150 kraadi juures, kuni kook on küps ehk tahke.

Kohe ahju!

Enne ahjuminekut

Kaunistus: 

  • šokolaadi
  • martsipani (+ sinine toiduvärv)

Kaunistuseks riivi või sulata  šokolaadi ja pudista/kalla koogile. Tegin ka martsipanist rukkilille ja asetasin selle koogile. Kook on parim järgmisel päeval, hoia seni külmas.

Advertisements

One response to “Vabariigi aastapäeva kook

  1. Shiltsa, see kamapuru seal peal jättis lausa kuldse mulje – nii lahe!
    Suur aitäh tordi eest!

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s