Hurmaa-apelsini jogurtijäätis

Eile Prismas ilusaid Iisraeli hurmaasid kotti kühveldades teadsin, et teen neist jäätist. Et seda headust ja maitsvust jätkuks ikka kauemaks ja saaks sügavkülmas nosimas käia. Täna otsisin jäätise jaoks jogurtit, aga tulin poest välja ka apelsinide ja apelsinimahlaga. Kuidagi tuleb ju hurmaade läilat magusust tasakaalustada. Nii sündis see jäätis.

  • 5 hurmaad
  • 1 apelsini riivitud koor ja väljapigistatud mahl
  • klaas apelsinimahla
  • tops LaCrema koorejogurtit (vanillimaitseline)

Mis seal ikka! Hurmaad püreestada ja segada muude koostisosadega. Hoolikalt. Siis panna karbiga külma ja soovi korral esialgu iga paari tunni tagant segamas käia, kui just jäätisemasinat ei oma. See aitab jääkristallide vastu. Liitrisesse jäätisekarpi mahtus ära ja jäi ülegi, kui kogused huvitavad.

Hurmaajäätise valmimine

Hurmaa annab kreemja konsistentsi ja apelsin tasakaalustab magusa hapukusega. Teadupärast on hurmaa kasulik ka veel. A- ja C-vitamiinivaegust hurmaaga maiustajad igatahes kartma ei pea. Mul oli kunagi A-vitamiini normi täissaamisega probleeme. Enam vist mitte. Täpselt ei tea, pole ammu menüüanalüüse teinud. Kiudaineid ja flavonoide saab ka kuhjaga. See väide, et rannahooajaks valmistujatele sobib, kuna sisaldab vähe rasva, paneb naerma. Puuviljad ja rasvad ei käi eriti kokku nagunii. Milleks veel eraldi välja tuua? Sama tobe, kui kleepida kummikommidele silt “Rasvavaba!”. Kummikommides ei peagi rasva olema, see-eest on nad räiged suhkrupommid ja see pole üldse mitte hea.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s